Powered By Blogger

25 Mayıs 2015 Pazartesi

85) ANADOLU'NUN KAYIP ŞARKILARI "2008"

Yönetmen Nezih Ünen, Aras Demiray 
Müzik Nezih Ünen 
Görüntü Yönetmeni Behiç Gülsaçan , Aras Demiray 
Yapımcı Nezih Ünen, Aras Demiray 

Ortak Yapımcı: Hasan Aslanoba, Uygulayıcı Yapımcı:Vedat Atasoy, Uygulayıcı Yapımcı Mahinur Altundağ) Emrah Akkurt, Kurgu: Nezih Ünen  Sanat Yönetmeni Ceyda Caba Yapım Ekibi Simin Girişmen Yönetmen Yardımcısı Seçil İssi Kameraman  Gürcan Öztürk, Ulaş Beşoklar, Tayman Tekin, Blagoy Toprakidis, Cumhur Ayar,  Sevdan Şenkulak,Işık Ekibi Zeynel Oğuz ) Ses Kayıt: Mevlüt Üna
 

Bundan bir süre önce, dünyanın en eski uygarlıklarının mekanı Anadolu’ya doğru yola çıkan Nezih Ünen ve ekibi, benzersiz bir sinema projesini de başlatmış oldu. Unutulmuş topraklarda geçen ve yapımı 6 yıl süren film, 2008 yılında festivallerde, 2010 yılında ise salonlarda seyirci ile buluşarak gün ışığına çıktı.
Görkemli bir geçmişten bugüne kalan şarkı, dans ve ritüellerin modernize edilerek ölümsüzleştirildiği bu ilk ‘Gerçek Yaşam Müzikali’nde dünya, bilmediği belki de son büyük uygarlıkla, Anadolu ile tanışıyor.

Yapımı kadar, yayınlanmasında da pek çok güçlükle karşılaşılan Anadolu'nun Kayıp Şarkıları projesi, herşeye rağmen sessiz bir süreç içinde uluslararası alanda geniş kitlelere ulaştı ve ulaşmaya devam ediyor.

İçeriğindeki benzersiz kültürler, tarihi mekanlar ve doğal ortamlar her geçen gün silinip yok olurken geriye bu film ve albümündeki şarkılar, danslar ve anılar kalmakta.


  https://www.youtube.com/watch?v=g5fRtAv8jFg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder